Кошик
317 відгуків
Бездротовий радіоприймач SIG-RRC дозволяє керувати безпекоюКеруй дистанційно!
+380 (50) 974-52-87
+380 (44) 430-80-87
+380 (44) 428-28-98
04200, ул. Дубровицкая, 28, офис 108, Київ, Україна
Кошик
Електрон, МП

Буржуйки

ГалереяСписок

Буржуйки

 

Металева піч, яку називають буржуйкою, стандартно використовується для  обігріву приміщень. Також її можна застосовувати для приготування їжі. І сама піч, і її димохід виготовляються з якісного металу. Це надає буржуйці так званої теплової безінерційності. Тобто тепло в приміщенні зберігається тільки в той період, коли буржуйку топлять. Після її вимкнення температура починає знижуватися.

 

Відмітні риси буржуйки

Після розвитку опалювальних систем і газових плит застосування буржуків було мінімізоване. Однак, через останні події ці металеві печі знову стали актуальними. Їх головними рисами є:

·         багатофункціональність;

·         простота застосування;

·         зручність у транспортуванні.

У наш час використання буржуків доцільне в таких приміщеннях:

·         дачних і приватних будинках;

·         гаражах;

·         пунктах обігрівання;

·         побутових потреб.

 

Плюси використання буржуйок

Головною перевагою буржуйок є висока швидкість обігрівання приміщення. Звичайно ж, якщо його стіни з цегли, вони зберігатимуть тепло довше, ніж стіни, наприклад, металевого гаража.

 

Мінуси використання металевих буржуйок

Мінус у буржуйки один і досить істотний — підвищений рівень пожежної небезпеки. Буржуйку не можна встановлювати в приміщеннях, де розміщені легкозаймисті матеріали. Крім цього, безпосередньо близько від печі мають бути вогнегасники.

 

Дизайнерські рішення сучасних буржуйок

Сучасні буржуйки вже навіть віддалено не схожі на своїх незграбних предків. Виробники подбали про стильний дизайн печей. Їх зовнішня поверхня покривається термостійкою емаллю, а на дверцятах встановлюється термостійке вогнетривке скло. Додатково верхня частина буржуйки обладнується конфоркою з чавуну, на якій можна готувати їжу.

Ще трохи раніше для того, щоб регулювати температуру, необхідно було привідкривати топку. Механізм дії сучасних буржуйок відрізняється. Зараз потреби відчинення топкових дверцят немає, а температура регулюється за допомогою спеціально облаштовуваних засувок. Внаслідок цього небезпека виникнення пожежі під час експлуатації буржуйок неабияк знизилася. Водночас регулювання полум'я за допомогою засувок функціонує в досить широкому діапазоні. У разі, якщо необхідно дуже швидко обігріти приміщення, вони відкриваються повністю й інтенсивність полум'я неабияк зростає. Якщо обігрівання необхідне впродовж тривалішого періоду, засувки закриваються й горіння відбувається повільніше. За певний період часу водночас паливо спалюється економніше.

Також зазнала зміни та конструкція димоходу. Якщо спочатку він був металевою трубою, то зараз це спеціально створена димова камера, яка знижує температуру газів, що виділяються під час горіння. Тобто, спочатку дим потрапляє в димову камеру, там віддає своє тепло, знову-таки, нагріваючи піч, і тільки після цього через димохід виводиться на вулицю.

У деяких моделях буржуек як альтернативний вибір замість димової камери виробниками встановлюється колінна або спіральна система. Води, що потрапляють усередину однієї з цих систем, також віддають своє тепло самій бургуйці, а не випускають його просто в димохід.

Отже, зараз придбання бургуйки стає знову актуальним. Якщо у вас перед придбанням залишаються питання — на них відповість менеджер нашої компанії.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner